foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
matek házi, függvénytábla, szendvics, üdítő, tornacucc, szódoga, puszi

Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Ahogy minden tanévben szokásos, idén is megszerveztük iskolánkban a nyílt nappal egybekötött szakmai napunkat.

A december 8-i program rendhagyó lehetőséget kínált valamennyi résztvevő számára az információ-, illetve ismeretszerzésre és tudásátadásra. Az események sorát a klasszikus igazgatói tájékoztató indította, amely egyben a „Nyílt nap” kezdőprogramja is volt. A nyílt nap célja a pályaválasztás előtt álló diákok döntésének segítése, az iskolánkban megszerezhető különböző szakmák iránti érdeklődés felkeltése, azok népszerűsítése. Látogatóink közvetlen tapasztalatot szerezhettek a nálunk folyó képzésekről, a tanulók életről. Betekintést nyerhettek a közismereti- és szakmai órák menetébe, nyomon követhettek könnyűipari laborgyakorlatot, ízelítőt kaphattak a szépészet-, az egészségügy-, a szociális terület és a textilipar speciális szakmai fortélyaiból. Reményeink szerint rendezvényünk segített mindenkit, aki az említett területeken iskolánkban szeretné folytatni tanulmányait. És természetesen várjuk azokat is, akik most még nem döntötték el, milyen pályát válasszanak!

A rendhagyó pénteki nap második felében kollégáink és diákjaink számára kínáltunk alkalmat szakmai ismeretbővítésre. A szakmai nap azt a célt szolgálta, hogy a pedagógusok, szakemberek, diákok közötti szakmai konzultáció megerősödjön, illetve hogy a tantestület tagjai olyan új pedagógiai eszközökkel ismerkedjenek meg, melyek hatékonyabbá, eredményesebbé és élményszerűbbé tehessék oktatómunkájukat. A szakmai munka sokrétű elfoglaltságot kínált tanár és tanuló számára egyaránt: többek között hallhattunk előadást a drog-és alkohol prevencióról, a betegjogokról, kaphattunk helyzetképet a sürgősségi betegellátásról. Megtudhattuk, milyenek az intelligens-, vagy hóbortos-, avagy divatos, de halálos ruhák! Gyönyörködhettünk szebbnél szebb frizurákban, melyek tanulóink keze munkáját dicsérték, kaphattunk kozmetikai szépségtanácsokat az évszakokhoz kötődően, sőt készíthettünk kozmetikai eszközöket is.

Az egész napos program méltó zárásaként a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat egy városunkban jól ismert képviselőjét, Balogh János színészt láttuk vendégül. A Mosolyszolgálat kifejezetten szombathelyi kezdeményezés, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány fő tevékenysége, amely 2016-ban indította el a kórházi, ill. szociális intézményekben működő viziteket. Vendégünk lélekemelő szavai megerősítették annak szükségességét, hogy a mai világban az önzetlen adás képességét kell hangsúlyoznunk. Az odafordulás a másik ember felé, a feltétel nélküli elfogadás ne csak az ádventi időszakban legyen számunkra fontos!

A szakmai nap eredményes volt, a résztvevők elégedetten távoztak. Bízunk benne, hogy az elhangzottakat jól tudják majd hasznosítani munkájuk során. Az ilyen és ehhez hasonló szakmai programok szükségességét és hatékonyságát tanítványaink sikeres versenyeredményei tükrözik. A közelmúlt szép sikerei ezt erősítik bennünk.

Balogh Eszter a Budapesten megrendezett „Hungarian Open” fodrászverseny nemzetközi mezőnyében bizonyított kontykészítés terén, a Horváth Annamária, Halász Boglárka, Szabó Aliz alkotta csapat pedig a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által rendezett Regionális szakmai versenyen egészségügyi ágazatban bizonyult a legjobbnak. Ezúton is gratulálunk nekik!

Már most eldöntöttük, iskolánk a következő tanévben is kitárja kapuit az általános iskolás diákok, szüleik, tanáraik, valamint valamennyi érdeklődő előtt!

Copyright © 2018 Oladi Szakképző Iskola Rights Reserved.